Herrankukkaron kalaisännän reseptit
Resepti:
Kolmesti uinut lohi
5. joulukuuta 2025
Sanotaan, että kalan pitää uida kolmasti, ennen kuin se on nautittavaa. Ensiksi: vedessä. Toiseksi: kermassa. Kolmanneksi: viinissä. Tässä mallia uiskentelulle.
Sanotaan, että kalan pitää uida kolmasti, ennen kuin se on nautittavaa. Ensiksi: vedessä. Toiseksi: kermassa. Kolmanneksi: viinissä. Tässä mallia uiskentelulle.
Nautitaan keitettyjen kuoriperunoiden tai salaatin kanssa. Jotta kala varmasti olisi uinut riittävästi, huljautetaan syömisen yhteydessä vielä lasillinen valkoviiniä perään. Siitä tulee ihan höveliäs olo.
- 500–1000 g lohta tai muuta puhdasta kalafileetä
- Puolen sitruunan mehu
- 2 ½ dl kermaa
- 1 dl valkoviiniä
- Hiukan valkopippuria
- Hiukan merisuolaa
- Tilliä
Nautitaan keitettyjen kuoriperunoiden tai salaatin kanssa. Jotta kala varmasti olisi uinut riittävästi, huljautetaan syömisen yhteydessä vielä lasillinen valkoviiniä perään. Siitä tulee ihan höveliäs olo.






