Herrankukkaron kalaisännän reseptit
Resepti:
Hunajakala
5. joulukuuta 2025
Kalaa ja juureksia kätevästi uunissa
Neljälle
- 800 g puhdasta kalan fileetä
- 2 omenaa puhdistettuna ja lohkottuna
- 500 g palsternakkaa halkaistuna
- 200 g sipulia kuorittuna ja lohkottuna
- 3 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 3 rkl hunajaa
- Merisuolaa ja pippuria
Leikkaa kalat tulitikkuaskin kokoisiksi paloiksi ja pyöritä ne suola/pippuriseoksessa. Anna vetäytyä. Siirrä omena-, sipuli- ja palsternakkapalat uunivuokaan. Sekoita.
Tee öljystä, etikasta ja hunajasta sekoittamalla kastike, ja kaada ne vuoassa olijoiden päälle. Lisää vuoan pohjalle vettä puoli kahvikupillista. Uuniin 200 astetta 30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja nosta kasvikset ja lisää valmiiksi paloitellut ja suolatut kalan palat niiden alle. Vuoka takaisin uuniin ja lisäkypsennys n.10 minuuttia. Valele 2-3 kertaa paiston aikana nestettä komistuksen päälle.
Nautitaan keitettyjen perunoiden tai keitetyn riisin kanssa.






