Herrankukkaron kalaisännän reseptit

Resepti:

Hunajakala

5. joulukuuta 2025

Kalaa ja juureksia kätevästi uunissa

Neljälle


  • 800 g puhdasta kalan fileetä
  • 2 omenaa puhdistettuna ja lohkottuna
  • 500 g palsternakkaa halkaistuna
  • 200 g sipulia kuorittuna ja lohkottuna
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 rkl hunajaa
  • Merisuolaa ja pippuria

    Leikkaa kalat tulitikkuaskin kokoisiksi paloiksi ja pyöritä ne suola/pippuriseoksessa. Anna vetäytyä. Siirrä omena-, sipuli- ja palsternakkapalat uunivuokaan. Sekoita. 

    Tee öljystä, etikasta ja hunajasta sekoittamalla kastike, ja kaada ne vuoassa olijoiden päälle. Lisää vuoan pohjalle vettä puoli kahvikupillista. Uuniin 200 astetta 30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja nosta kasvikset ja lisää valmiiksi paloitellut ja suolatut kalan palat niiden alle. Vuoka takaisin uuniin ja lisäkypsennys n.10 minuuttia. Valele 2-3 kertaa paiston aikana nestettä komistuksen päälle. 

    Nautitaan keitettyjen perunoiden tai keitetyn riisin kanssa.

5. joulukuuta 2025
Taito, joka maksaa itsensä takaisin
5. joulukuuta 2025
Perkaaminen – puhtaan maun perusta
5. joulukuuta 2025
Taikinaan kääritty kirjolohi sopii niin arkeen kun juhlaankin
5. joulukuuta 2025
Hauduttamalla vähärasvainen kala pysyy mehukkaana