Herrankukkaron kalaisännän reseptit
Resepti:
Kalaa suolapedillä ja tyrnikastike
5. joulukuuta 2025
Herkullista kalaa ja tyrninen kermaviilikastike
- Puhdas kalan filee
- Karkeaa merisuolaa 500 g
- Kermaviiliä purkki
- Tyrnimehua 3 rkl
- Hunajaa 2 rkl
- Tillisilppua reilusti
Ripottele paljaalle uuninpellille kerros karkeaa merisuolaa. Aseta ruodoton kalan filee tai kalan fileet nahkapuoli ylöspäin suolapedin päälle. Tee se vasta, kun uuni on kuuma. Vähän yli 200 astetta. Kuumassa uunissa suola ei imeenny kalaan, kuten normaalisti. Noin 30 minuuttia (riippuen fileen paksuudesta) ja ota pelti pois uunista. Pyyhi suola pois fileestä ja poista nahka.
Sekoita kastike kermaviilistä, tyrnimehusta, hunajasta ja tillisilpusta.
Kala on valmiina nautittavaksi kastikkeen ja keitettyjen kuoriperunoiden kera.






