Ruokailu

LUONTO- JA VILLIRUOKAA – luonnollisesti

Herrankukkaro on myös toisenlainen ruokamaailmaa. Emme käytä lisäaineellisia, teollisesti prosessoituja raaka-aineita ja valmisteita, vaan teemme käytännöllisesti katsoen lähes kaiken itse. Saaristoleivän leipomista myöden. Omassa keittiössämme, paikan päällä. Tässä ja nyt. Siinä ruokamme herkullisuuden ja terveellisyyden salaisuus. Ruokamme on lisäksi pääosin Villiruokaa. Luonnosta saatua ja luonnollisesti kasvanutta ruokaa. Meren, metsän ja peltojen aitoja makuja. Kalaa, riistaa, sieniä ja marjoja luonnon villiyrttien ryydittämänä.

Käytämme luonnon raaka-aineita vuodenaikojen, saatavuuden ja saalistilanteen mukaan. Ruoan tarjoamme buffetpöytänä, jotta esimerkiksi erityisruokavalion omaavilla olisi hyvät valinnanmahdollisuudet. Erikoisuutena tarjoamme myös mahdollisuutta aktiiviruokailuun. Tällöin vieraat saavat informaatiota ja opastusta sekä saavat itse osallistua oman halunsa mukaan valmistukseen ruokailun lomassa. Kaikki maitotuotteemme ovat vähälaktoosisia.


MENUESIMERKKEJÄ

Villiä ja läheltä - Uutuus!

Minimiryhmäkoko 15 henkilöä

KYLMÄPÖYDÄSSÄ villimpi vihersalaatti, riistanvartijan salaatti, marinoidut kantarellit, naapurikylän valkosipulisuolakurkkuja, savujuustoa, tyrnisurvos ja puolukkasurvos, keitettyjä kananmunia, graavattua villikalaa, kylmäsavustettua villikalaa (lahna), lämminsavustettua lihaa (lammas), ahvenmätimousse, neljää lajia yrtein ja villimarjoin marinoitua silakkaa, itseleivottua saaristoleipää puolukalla ryyditettynä ja tyrnivoita.

Kaloja vähintään 6 lajia saalistilanteen mukaan. Esimerkiksi loimulohta, kotimaista siikaa, ahvenfileitä, kampelaa, silakkarullia oskarinkastikkeella, norssia, lahnaa tai suutaria.

LÄMPIMÄSSÄ PÖYDÄSSÄ hirvenlihaa, peurapaistia, paahdetut kasvikset, vuohenjuusto-punajuuripaistos, metsäsienimuhennosta, Rymättylän kuuluja perunoita naapurin pellolta.

JÄLKIRUOKAPÖYDÄSSÄ emännän marjainen jälkiruokayllätys. Hyväntuulen kahvit ja tee.

HERRANKUKKARON KLASSIKKO:
Koivuniemen Jannen saaristolaispöytä

KYLMÄPÖYDÄSSÄ saariston keisarisalaatti, naapurikylän valkosipulisuolakurkkuja, itsetehtyä villiyrttikotijuustoa ja puolukkasurvosta, keitettyjä kananmunia, graavattua lohta, paikan päällä lämminsavustettua lihaa, kolmea lajia yrtein ja villimarjoin marinoitua silakkaa, kyytipojaksi emännän leipomaa saaristolaisleipää ja tyrnivoita.

Kaloja vähintään neljää lajia saalistilanteen mukaan. Esimerkiksi pippurilohta, kampelaa, silakkarullia oskarinkastikkeella, norssia, lahnaa tai suutaria.

LÄMPIMÄSSÄ PÖYDÄSSÄ hunajahauteessa kypsytettyjä juureksia, kasvisgratiini, tyrnikanaa, haudutettua vasikkaa, tillivoiperunat.

JÄLKIRUOKAPÖYDÄSSÄ emännän marjainen jälkiruokayllätys. Hyväntuulen kahvit ja tee.

Airismaan mamman menu

KYLMÄPÖYDÄSSÄ saariston keisarisalaatti, naapurikylän valkosipulisuolakurkkuja, kananmunan puolikkaat, savujuustoa rannan uunista, tyrnisurvosta ja puolukkasurvos, pasta-vuohenjuustosalaatti, graavattua lohta, merenelävien yrttinen herkkumousse, lämminsavustettu liha, neljää yrtein ja villimarjoin marinoitua silakkaa, itse leivottua saaristolaisleipää ja tyrnivoita.

Kaloja vähintään 5 laatua saalistilanteen mukaan. Esimerkiksi pestolohta, kampelaa, turskaa, silakkarullia oskarinkastikkeella, norssia, lahnaa tai suutaria.

LÄMPIMÄSSÄ PÖYDÄSSÄ tillivoi perunat, punajuuriohratto, kasviswokki, kanavartaita, sienimuhennos

JÄLKIRUOKAPÖYDÄSSÄ emännän marjainen jälkiruokayllätys. Hyväntuulen kahvit ja tee.

Herrankukkaron joulupöytä

KYLMÄPÖYDÄSSÄ: Raikas vihersalaatti talon kastikkeella (M,G), Rosolli ja perinteiset kananmunan puolikkaat (M,G), Metsäsienisalaatti (M,G), Herrankukkaron kotijuustosalaatti Rymättylän jouluomenien kera (L,G), Kylmäsavustettua / graavattua kalaa (M,G) esim. konjakkikylmäsavulohta tai kylmäsavulahnaa, Naapurikylän (Merimasku) suolaetikkakurkkulaivat (M,G), Villimarjoin marinoituja silakoita esim. tyrni, puolukka, katajanmarja ja mustikka

Herrankukkaron isännän rantalaiturilla savustamat joulukalat (M,G)

LÄMPIMÄSSÄ PÖYDÄSSÄ: Keitetyt perunat naapurinpellolta (luvalla) (M,G), Porkkanalaatikko (L,G), Lanttulaatikko (L,G), Oskarin silakat, kermaisia uunisilakkarullia joulusillin kera, Marjamarinoituja kanafileitä (L,G), Perinteinen joulukinkku (M,G),

Itseleivottua villimarjasaaristolaisleipää (M) ja tyrnivoita (L,G)

Makea emännän jälkiruokayllätys & Kahvi/tee

Kuvia Herrankukkaron ruokatarjonnasta

TUTUSTU MYÖS: