Arkkipelagus

Kokous- ja hotellilaiva Arkkipelagus

Hotellilaiva Arkkipelagus rantautui Herrankukkaron laituriin vuonna 2013. Arkkipelaguksen viimeisin muodonmuutos saatiin päätökseen, kun Herrankukkaro ja Pidä Saaristo Siistinä Ry päättivät yhdessä aluksen värikkään historian jatkamisesta uusien tuulien myötä Herrankukkaron rannassa Rymättylässä.

Arkkipelagus on remontoitu palvelemaan kokous- majoitus- ja saunavieraita nykyaikaisilla kokousvälineillä ja mukavuuksilla! Majoittumaan alukseen mahtuu jopa 20 henkilöä.

Tilat

Alin kerros: Sauna, suihku ja pukuhuone, 3 x WC, tunnelmallinen kokous- ja oleskelutila, 3 x 2 hlön makuuhuonetta ja 1 x 1 hlön makuutila sekä tilava ja täysvarusteltu keittiö astioineen.
Keskikerros: 1 x 3 hlön ja 1 x 4 hlön makuuhuonetta ja WC
Ylin kerros: 2 x 3 hlön makuuhuonetta ja WC

Arkkipelaguksen Historia

Toimistolalus Arkkipelagus (alkuperäiseltä nimeltään Rauha, valm. vuonna 1938) oli alkujaan puutavaraproomu, joka liikennöi Saimaalla vuoteen 1972 asti. Enso-Gutzeit Oy lahjoitti proomun rungon Pidä Saaristo Siistinä ry:lle, ja tästä alkoi mittava projekti Rauha-proomun uudistamiseksi toimistoalukseksi Turkuun. Kolmivuotiset muutos- ja kunnostustyöt tehtiin silloisen Työministeriön ja useiden yritysten tuella Savonlinnassa ja Turussa.

Suunnitelusta vastasi vene- ja laivasuunnittelija Kai Ilmanen ja uudistustöitä johtivat Savonlinnassa Enso-Gutzeit Oy sekä Turussa Merituuli Huvilat Oy. Toimistokäyttöön alus vihittiin lokakuussa 1998, ja siitä lähtien Arkkipelagus toimi yhdistyksen toimistona ja päätoimipaikkana kesäkuuhun 2012 asti. Kolmikerroksisen, 30-metrisen aluksen kokonaispinta-ala on noin 190 m2. Aluksen leveys on leveimmästä kohdasta mitattuna noin 7 m. Aluksen runkomateriaali on puu.

Arkkipelagus

TUTUSTU MYÖS: