Leikkimieliset harrastukset

Leikkimieliset harrastukset - Herrankukkaron aktiviteetit

TORPPARIN PIHAPELIT

Hauskaa kisailua perinteisten pihapelien merkeissä. Lajeina vuodenaikojen mukaan esim. jousipyssyammunta, puhallusputkiammuntaa, löylyn heitto, sokkorata, väärän käden pallonheitto, hevosenkengän heitto, pähkinätehtäviä jne. Eli ryhmähenkisiä tehtäviä joukkueissa. Tässä jokainen löytää itsestään lapsen ilon!

Kesto: n. 1 h


SEIKKAILURATA PUISSA

Herrankukkaron korkealla sijaitsevaan seikkailurataan kuuluu yläköysirata, joka kävellään vaijeria pitkin männystä toiseen. Tämän jälkeen liu’utaan vauhdikkaasti vaijeriliukua alas. Radalle ei tarvita erityistä ennakko-osaamista. Varusteiden käyttö opastetaan seikkaperäisesti ennen radalle pääsyä ja kiipeilyradalla toimitaan oppaan opastuksella. Kaikki turvallisuusvarusteet sisältyvät.

Kesto: n. 1 h


PELASTUSPUKUKELLUNTA/TERAPIAKELLUNTA

Pelastuspukukellunta, terapiakellunta – haastavaa tai leppoisaa yhdessä tekemistä meren sylissä. Valintanne mukaan aktiviteetista voidaan rakentaa fyysisempi pelastautumisharjoitus tai voitte rentoutua aaltojen mukana taivasta katsellen. Voidaan toteuttaa avovesikaudella ja talvikaudella avannossa. Pukujen käyttöön opastetaan ja aktiviteetti toteutetaan oppaan ohjauksella. Kellumaan pääsee 20 henkilöä kerralla, isoille ryhmille aktiviteetti voidaan toteuttaa yhdistettynä toiseen aktiviteettiin.

Kesto: n. 1 h


SAARISTON SELVIYTYMISRATA

Aktiviteettikokonaisuus vauhdikkaaseen ja vaativaan makuun! Kokonaisuus sisältää suunnistusradan, vaijeriliukua puissa sekä pelastuslautalle pelastautumista meressä. Ryhmäkoon mukaisesti toteutettava fyysisesti vaativampi aktiviteetti, jossa kuitenkin mennään hauskuus ja tiimitaitojen kehittäminen edellä!

Kesto: 2-3 h


CROSSFIT METSÄSSÄ

Haasteellisempaa liikuntaa metsässä. Ulkona toteutettavassa aktiviteetissa kehitetään tasaisesti eri fyysisiä ominaisuuksia lihasvoima-, kestävyys-, nopeus- ja notkeusharjoittein. Tunnin ohjaa ammattimainen crossfit–valmentaja.

Kesto: 1 h


SOLMUT HALTUUN

Merimiessolmu, paalusolmu, jalussolmu, siansorkka ja ulkosorkka-solmut eivät ole mutkikkaita sitoa. Olit sitten maalla, merellä tai ilmassa, niin solmuja tarvitaan. Siis ilman vaikeasti avattavia umpisolmuja. Solmuja voidaan sitoa, niin ulkona kuin sisätiloissakin ja lopuksi jokainen saa suosikkisolmunsa kotiin vietäväksi päreeseen kiinnitettynä.

Kesto: n. 1 h


KÄÄPÄPAPERIN TEKO

Luonnollisesti persoonallisen näköistä paperia! Kääpäpaperin valmistaminen on helppoa ja hauskaa käsillä tekemistä, jossa valmiiksi jauhetun kääpämassan avulla jokainen saa tehdä luovasti oman näköistään paperia. Opitaan samalla kuinka eri luonnonmateriaaleilla voidaan värjätä paperia halutun väriseksi. Aktiviteetin lopuksi jokainen saa tekemänsä paperin mukaan kotiin vietäväksi.

Kesto: 1-2 h


VERI KIERTÄMÄÄN!

Leikkimielinen happihyppelyaktiviteetti ryhmätehtävänä kokouksen lomaan. Vaikkapa kahvitaukoon yhdistettynä virkistämään oloa ja vilkastuttamaan verenkiertoa.

Kesto: n. 15min


SIENIRETKI SAARISTOMAISEMASSA

Retkelle osallistujat saavat tietoa yleisimmistä ruokasienistä ja siitä, kuinka helppoa niistä on valmistaa hyvää, terveellistä ja täyttävää Villiruokaa. Kierroksen aikana tulevat tutuksi niin tatit, haperot kuin vahverotkin.

Retken aikana kerätään opittuja sieniä ja opetellaan käsittelemään ne oikeaoppisesti. Sienet paistetaan nuotiolla herkulliseksi savukalalla ja pekonilla höystettynä, sipulin ja mausteiden kera. Avotulen loimussa nautittu Villiruokaelämys on täydellinen, kun vastapaistettu sienipaistos nautitaan saaristolaisleivän päältä ja kyytipojaksi saadaan aitoa nokipannukahvia.

Kesto: n. 2 h. Saatavilla elokuun alusta lokakuun loppuun.


PAIKALLISET PERINNERETKET:

HERRANKUKKARON POLKU

Kilometrin mittaisella metsäpolulla tutustutaan Herrankukkaroon ja sen luontoon sekä muinaismuistomerkkien johdattamana tehdään aikamatka historiaan Ison Vihan aikaan Tapani Lövfinginseikkailujen muodossa Rymättylän vesillä. Retken aikana tehdään 4 - 5 kevyttä ryhmätehtävää. Lisämaksusta nuotiokahvit laavulla.

Kesto: 1,5 h

KIELTOLAKI SAARISTOSSA

Kieltolaki saaristossa -pirturetki kertoo Kieltolain tulosta Suomeen ja elämästä sen aikana sekä seikkailurikkaista tapahtumista merellä ja rannikkoalueilla. Retken aikana ratkotaan pirtumiesten pulmia Herrankukkaron tarinapoluilla kävellen. Kierros päättyy avotulille, joiden äärellä maistellaan "kiellettyä keitosta".

Kesto: 1 h


SAARISTOVAELLUS PIRTUKUNINKAAN KÄTKÖLUOLILLE

Kahden kilometrin patikkaretki läheiseen saareen, jossa vaihtelevassa saaristoluonnossa köysiäkin apuna käyttäen patikointi ja pirtuseikkailu luolan edustalle maistiaisineen ja kuunnellaan tarinointia mielenkiintoisesta pirtuajasta. Vaatii osallistujilta hyvät kengät. Mahdollisuus käyttää myös osallistujien omia älypuhelimia reitin seurantaan. Retkelle lisämaksusta nuotiokahvit ja suolainen pala/nyytit/makkara.

Hinta: 200 € / ryhmä+ 25 € / hlö.
Kesto: n. 2 h


SILLIÄ JA KUOHUVAA

Rymättylä on kuuluisa kalastuksestaan ja erityisesti silliperinteestään. Retkellä suunnataan vesitse rysävenein Herrankukkaron lähistölle Röölään, jossa tutustutaan silliperinnemuseo Dikseliinsekä vieraillaan entisessä Suomen suurimmassa sillitehtaassa, jonka tiloissa toimii nykyään omenakuohuviinitehdas. Maistiaiset kuuluvat retken hintaan molemmissa kohteissa.AINOASTAAN TALVELLA:

NUOTANVETÄJÄN OLYMPIALAISET

Talviajan aktiviteetti, jossa hauskoja lajeja tiimeittäin, joko leppoisasti tai tosissaan toteutettuna! Tämän aktiviteetin aikana loska vain kasvattaa tunnelmaa entisestään, ja parhaimmillaan saadaan nauttia lapsuuden talven tunnelmasta!

Kesto: n. 1 h

POTKUKELKKASAFARI

Opastettu retki potkukelkoilla meren jäälle. Retkelle lähtijät varustetaan kaikilla tarvittavilla varusteilla. Safarin jälkeen nautitaan nokipannukahvit.

Kesto: n. 1 h

Lisää aktiviteettejä:

TUTUSTU MYÖS: