Tjänster » Aktiviteter

Aktiviteter

Herrankukkaro ligger på utsiktsplats i hjärtat av skärgården, och i dess omgivning finns mycket att göra och uppleva, både för den som gillar sport och för den som gillar kultur.

Här finns utmärkta förutsättningar för friluftsliv och olika aktiviteter. Bege dig ut på ett skärgårdsäventyr till smugglarkungens grottgömmor, på vandring i den storslagna skärgårdsnaturen eller kryssa fram med båt bland labyrinten av öar. Äventyrsbanan i träden bjuder på fart för våghalsar och Torparens gårdslekar innehåller barnaglädje och gemenskap i vacker skärgårdsnatur.

I Herrankukkaro hittar du lämpliga aktiviteter för just din grupp!

VI REKOMMENDERAR

RYSSJEBÅT TILL SMUGGLARKUNGENS GROTTGÖMMOR

Båtfärd till en intilliggande ö där smugglarkungen höll hov under förbudslagen i Finland. Färden till ön Nimetön (”Namnlös”) går med traditionella ryssjebåtar. Vi besöker en grottgömma från förbudstiden, erbjuds smakprov och hör berättelser från den intressanta perioden. Utfärden avslutas med kokkaffe över öppen eld vid ett strandvindskydd.

Längd ca 2h

TORPARENS GÅRDSLEKAR

Kul med traditionella gårdslekar. Till grenarna hör, beroende på årstid, bågskytte, plankskidor, lägereldständning, blindbana, bollkast med ”fel” hand, lianrep, hästskokast, nötknäckaruppgifter osv. Teambuildinguppgifter i grupp med andra ord. Här hittar var och en barnaglädjen!

Längd 60 - 90 min