Info

Info

Herrankukkaro är ett unikt, personligt och fascinerande fiskehemman bland 41 000 öar på ön Rimito i Nådendal med faciliteter för konferenser, kurser och rekreation. Även om detta stillhetens sköte ligger mitt i skärgårdsnaturen kan Herrankukkaro nås på bara 30 minuter med bil från Åbo centrum eller Åbo flygplats, och längs den nya motorvägen tar det bara drygt två timmar från Helsingfors.

När du anländer till Herrankukkaro är det som att stiga flera decennier bakåt i tiden. Den finländska skärgårdskulturen bygger på genuinhet, ursprunglighet och gammaldags värderingar. Exotiskt men inte primitivt. En plats för välmående.

Skärgårdsnaturen skapar en positiv inramning även för tuffa förhandlingar. Deltagarna behöver inte springa på stan i onödan. De flesta mötesarrangörer har blivit förtjusta över deltagarnas positiva mottaglighet och engagemang. Till exempel personalutbildning är en stor ekonomisk satsning för ett företag, inklusive frånvaro från arbetet, så det är inte likgiltigt i vilken miljö evenemanget ordnas.

Det finns totalt nio möteslokaler i byn, med plats för upp till 240 deltagare. Modern utrustning – internet och videoprojektor. Bland grupparbetsfaciliteterna finns allt möjligt från fågeltorn till strandvindskydd. Den omgivande naturen, dess historia och kultur tillhandahåller förutsättningarna för pauser antingen som avbrott under mötet eller efter det. För många är utfärderna med ryssjebåt till smugglargömmorna en fin upplevelse. Byns fyra rökbastur – inklusive världens största rökbastu, en genuin underjordisk rökbastu med plats för 124 personer – samt varmvattenpoolerna i spaet Kaislikkokylpylä gör att konferensdagen avslutas med en känsla av välbehag. På vintern är isvaken alltid öppen för ett dopp.

Till det gamla fiskehemmanets traditioner hör att fiska och tillaga skärgårdsmat på platsen. Janne Koivuniemis bord med 20 olika fiskrätter är berömd i hela skärgården. Varm- och kallrökning, halstring och flamstekning gör det möjligt att bjuda på upp till 20 olika fiskrätter samtidigt. Här finns över tio boendebyggnader. Alla är exotiska, rena och snygga samt stämningsfulla. Omväxling från hotellboende.

Året runt-tillgänglighet är en stor fördel. Vare sig årstid eller väder kan hindra ett lyckat evenemang. Tvärtom. Den mest brådskande tiden är höst, vinter och tidig vår. Samhällets alla sektorer är representerade av de cirka 500 grupper som besöker oss årligen – en tredjedel av grupperna är utländska. Vi fokuserar på att betjäna grupper som bokat i förväg.

Vår kundservicepersonal består av cirka 20 personer. Utifrån kundresponsen får vår service betyget 4,8 på en femgradig skala. Vi fortbildar oss kontinuerligt och njuter stolta av vårt arbete. Den uppskattning som vårt arbete röner är den bästa motivationen. Många nationella och internationella kvalitetsutmärkelser har inneburit ytterligare utmaningar för oss. Vi är lyckliga i vårt arbete, mitt i den gåva Skaparen har gett oss, den finländska skärgården. Vi lever som i ”Herrens börs” (den bokstavliga översättningen av namnet ’Herrankukkaro’).

Herrankukkaro är ett familjeföretag som ingår i ett block av skärgårds- och naturtjänster, som också inbegriper ångbåten s/s Ukkopekka och tre charterfartyg, liksom ön Loistokaris supé- och bryggdanstjänster samt den mest populära sommarrestaurangen på stranden till Aura å, Vaakahuoneen Paviljonki, med etthundra avgiftsfria jazzkonserter. Du kan upptäcka hela skärgården via oss. Välkommen!