Mikä on Herrankukkaro?

Mikä on Herrankukkaro?

Vapaasti käännetty Fotostrassen blogikirjoituksesta, lue alkuperäinen teksti ja katso kaikki kuvat täältä >> / free translation from the original blog post from Fotostrasse. Read the original and see all the photos from here >>

Julkaistu Fotostrassen luvalla. Published with permission from Fotostrasse.

Koe Herrankukkaro - Vierailulla Suomen lounaisessa saaristossa

Paikka voisi olla täydellinen terroristileffalle tai perhevisiitille, riippuu siitä miten asian näet. Me valitsimme perheleffan ja nautimme joka hetkestä kun olimme siellä. Saavuimme myrskyisänä iltana ja tunsimme siirtyneemme muutama vuosikymmen ajassa taaksepäin. Katselimme ympärillemme ja näimme taloja ja luontoa. Olimme Suomen saariston ympäröimänä vaikkemme juuri pystyneet sitä näkemään. Tuntui kuin olisimme päässeet tämän alueen juurille ja arvoille.  Voimme sanoa, että se tuntui hyvältä.

Herankukkaro - Photo by FotostrasseMIKÄ ON HERRANKUKKARO?

Herrankukkaro, kirjaimellisesti Lord´s purse, on ainutlaatuinen joka tavalla. Siitä mikä oli kalastajan kotipaikka 41.000 saaren joukossa, tuli paikka virkistykselle, konferensseilla ja kurssituksille. Helposti saavutettavissa Turusta 30 minuutissa. Herrankukkaro on paikka jossa sinun pitäisi vierailla länsisuomalaisessa saaristossa.
Tunne siirtymisestä ajassa taaksepäin kävi vielä voimakkaammaksi kun tapasimme oppaamme Oskarin, joka päätti näyttää meille maut kalasta avotulella. Kun me sähläsimme yrittäessämme oppia valmistamaan tikussa avotulella, hän kertoi meille aivan kaiken kalan valmistuksesta vanhojen menetelmin mukaan tällä kalastajan kotitilalla. Savustetusta kylmäsavustettuun, paistettuna ja hiilloksella paahdettuna, voit löytää mitä tahansa täältä. Koivuniemen Jannen buffettipöytä 20 erilaisine kaloineen on tunnettu koko saaristossa. Me söimme siellä ja sinun tulee tehdä sama.

Herankukkaro - Photo by FotostrasseHerankukkaro - Photo by FotostrasseHerankukkaro - Photo by FotostrasseHerankukkaro - Photo by FotostrasseMITÄ VOIT TEHDÄ HERRANKUKKAROSSA?

Kuten kaikkialla Suomessa, Herrankukkaro haluaa saunan otettavan vakavasti ja meillä oli ensimmäinen talvisaunakokemuksemme siellä NBE Finland-päivien aikana. Ja me teimme sen maailman suurimmassa savusaunassa johon mahtuu samaan aikaan 124 ihmistä. Sauna on iso, mutta se oli liian pimeä hyviin valokuviin. Jotta olisimme noudattaneet talvisauna traditioita meidän olisi pitänyt hypätä kylmään veteen mutta.. Me emme hypänneet veteen johtuen myrskyisästä illasta, vaan kävelimme ympäriinsä lumi varpaiden alla, ja se tuntui tarpeeksi erilaiselta tässä tilanteessa.

Herankukkaro - Photo by Fotostrasse

Herankukkaro - Photo by FotostrasseAinoan yömme Herrankukkarossa tuntui vieläkin spesiaalimmalta kun tajusimme missä tulisimme yöpymään. Se oli veneessä. Kuten Lonely Planetin Island Songissa, me olimme veneessä ja oli mahtavaa katsoa myrskyistä taivasta joka ympäröi meidän makuuhuoneemme. Oli vielä  parempaa kun heräsimme seuraavana päivänä kirkkaaseen taivaaseen. Jos et halua nukkua veneiden sisällä, älä huoli. Herrankukkarossa voit valita yöpymisen monista idyllisistä mökeistä joita on siroteltuna koko alueelle.  Tai, voit mennä vähän sekaisin ja kokeilla luxus-linnunpönttöä! Meistä olisi aivan ihanaa kokeilla sitä seuraavalla kerralla kun olemme siellä.

Herankukkaro - Photo by Fotostrasse

Seuraavalla kerralla kun olemme Herrankukkarossa, tiedämme että  tulemme kokeilemaan monia aktiviteetteja joita heillä on siellä. Olisimme uteliaita kokeilemaan pirtun salakuljettajien veneretkeä. Ja heillä on paljon ohjelmaa tämän lisäksi.  Jousiammunnasta hiihtoon. Heillä on jotain jokaiselle, erilaisia ulkoiluaktiviteetteja. On se sitten kesällä tai talvella, Herrankukkaro on valmis kaikilla säillä. Se on saatavissa ympäri vuoden mikä on tärkeää.

Se on tärkeää, koska Herrankukkaroa käytetään konferensseihin ja tapaamisiin. Heillä on mukavia konferenssitiloja jotka voivat majoittaa max 240 henkeä mukaan lukien kaikki mitä saatat tarvita kun esiinnyt: on korkeatasoiset internet yhteydet, video projektorit. Mutta paras asia konferenssissa Herrankukkarossa täytyy olla tauot työstä, ympäröivässä luonnossa.

Pääset Herrankukkaroon Turusta ja Helsingistä helposti eikä sen pitäisi kestää enempää kuin 30 min Turun lentokentältä. Herrankukkaron alue on avoinna ainoastaan etukäteis varauksesta ja sinun tulee olla yhteydessä heidän kanssaan jos haluat kokea tämän upean paikan.

Soita Karioskari Kangas – Oskari - kuten hän pyysi kutsumaan häntä, ja kerro että kuulit Herrankukkarosta Fotostrasselta. Hän on kaveri kuvassa alla, ja hän on loistava isäntä. Kysy häneltä paikasta ja tulet tietämään kaiken tästä loistavasta paikasta.

Herankukkaro - Photo by Fotostrasse

Olimme Herrankukkarossa näiden kanssa: Inari Fernández, Inma Gregorio, Sofie Couwenbergh, Sabina Trojanova, Alex Mazurov and Anastasia Glebova tapahtuman NBE Finland aikana..

--