Info » Pentti-Oskari Kangas » Onnellisen miehen tarinoita -kirjasarja

Onnellisen miehen tarinoita -kirjasarja

Pentti-Oskari Kangas on tehnyt, kokenut, ja nähnyt elämänsä polun varrella enemmän kuin kukaan voisi uskoakaan. Näistä kokemuksista syntyi syksyllä 2011 "Onnellisen miehen tarinoita, osa 1", joka osoittautui hitiksi - kirja oli syksyn 2011 yksi myydyimmistä kirjoista. Ilman Finlandia -nostetta, tai muuta erityistä markkinointia.

Vuonna 2012 julkaistiin Onnellisen miehen tarinoita, osa 2. Sekin oli niin suosittu, ettei kahta ilman kolmatta.

Vuonna 2013 ilmestyikin Onnellisen miehen tarinoita, osa 3. Tämä värikkäistä, hauskoista ja välillä koskettavistakin tarinoista koottu kirja on aidosti positiivinen ja itseironisella huumorilla höystetty. Samaan aikaan julkaistiin vielä keittokirjakin. Onnellisen miehen keittokirja - ilman keittoja!

Pentti-Oskari on toiminut vuosikymmenien aikana monenlaisissa kuvioissa. Hän oli aikoinaan Suomen ensimmäisen nk. bilebändin (Seitsemän Seinähullua) primus motor ja on ollut muutenkin suomalaisessa viihde-elämässä monimuotoisesti mukana. Ei sentään keikkaile enää, mutta pyörittää maailman kauneimman saariston äärellä melkoista matkailuyrityskokonaisuutta. Tarinat ovat siis aitoja ja koettuja.

Onnellisen miehen tarinoissa yhtenä hetkenä viedään saaristoleipää Kiinan Presidentille ja kohta keikkaillaan Gunnar-pässin kanssa. Olavi Virta, Irwin, Armas Puolimatka, Kenraali Ehnroth, Presidentti Kekkonen, Anne Pohtamo ja Sauli Niinistö ovat saaneet kirjaan oman lukunsa, kymmenien muiden tunnettujen ja vähän tuntemattomampien, mutta hauskojen persoonien rinnalle. Kuvituksen tehneen Heikki Aron piirroset täydentävät positiivista sanomaa kuin nenä päässä.

Kirjan tuotoilla tuetaan Lotus Hill ry:n koulutushanketta Sri Lankan köyhien lasten parissa. Edellisen kirjan myynnillä toista tuhatta lasta tepastelee nyt viidakkotiellä kouluun. Tämä on tärkeä asia maassa, jossa tsunami tuhosi lähes kaiken joitakin vuosia sitten. Toipuminen kestää vuosia ja on pitkäjänteistä työtä ja tässä autetaan niitä, jotka muut ovat unohtaneet.

Kirjan esipuheessa kerrotaan sitaatti Pentti-Oskari Kankaan haastattelusta:
"Miten yhdelle ihmiselle voi tapahtua vain positiivisia, hauskoja ja iloisia asioita?"
"Ei voikaan. Minä vaan olen kertonut elämäni parhaimmat tarinat, mitä niitä muita muistelemaan".
Itseään yrityksensä kiireapulaiseksi nimittävä Pentti-Oskari Kangas on edelleen hyvässä vireessä ja niin tarinoita, tapahtumia ja ideoita tulee koko ajan lisää! Positiivisesti ja "vailla itsekritiikkiä", kuten kirjoittaja usein tekemisiensä lähtökohtaa luonnehtii.

Osta omasi täältä >>

Kirjoista sanottua

Onnellisen miehen tarinoita, koko sarja: Kirjailija Jari Tervo:

"Löysin tämän syksyn Turun Kirjamessuilta muusikko ja yrittäjä Pentti-Oskari Kankaan onnellisesta miehestä kertovan kirjasarjan. Kirjailija lahjoitti teokset minulle ja raapaisi niihin vielä ystävällisesti nimikirjoituksensa." Helsingin Sanomat 23.10.2013

Professori ALF REHNIN arvio Pentti-Oskari Kankaan kirjasta "Onnellisen miehen tarinoita, osa 2":

"Maailmassa on liian vähän onnellisuutta, mutta onneksemme olemme silti saaneet vähän lisää Onnellisen Miehen Tarinoita! Pentti-Oskari Kangas on harvinainen kulttuuri-instituutio, ilon ja ihmetyksen ikoni, ja hänen kirjansa edustavat tärkeää osaa suomalaista historiankirjoitusta. Hän kertoo kokeilevasta ja yritteliäästä Suomesta, maasta jossa on monenmoista velikultaa, ja jossa vaikeinakin aikoina on naurua ja hyväntahtoisuutta. Onnellisen Miehen Tarinoita 2 kertoo miehestä ja hänen ajastaan, mutta se on myös kertomus Suomesta maana, jossa on hyvä olla - eilen, tänään ja toivon mukaan myös huomenna. Voimme kaikki oppia jotain tästä. Ehkä voimme oppia hieman onnellisemmiksi."

Markku ”Mape” Veijalainen Toimittaja  "Onnellisen miehen tarinoita, osa 3":

"Pentti-Oskarin maailmassa sataa harvoin. Minulla on ollut useita tilaisuuksia esiintyä samalla näyttämöllä Pentti-Oskarin kanssa. Näissä esityksissä meillä on ollut sellainen työnjako, että minä kuuntelen, hän puhuu ja yleisö nauraa. Tämä työnjako on toiminut hienosti kaikkialla, missä olen saanut olla mukana, olipa kysymyksessä televisio tai joku muu estradi.

Pentti-Oskarilla on ainutlaatuinen kyky kertoa tarinoitaan. Minä uskon, että kaikissa niissä on totuuden siemen, mutta ilman ainutlaatuista positiivista näkökulmaa ne tuskin naurattaisivat samalla tavalla kuin nyt. Tämä on lahja, jota hän meidän iloksemme käyttää surutta ja säästelemättä. Hän osaa kääntää arkipäiväisenkin tapauksen huumorin avulla hauskaksi kaskuksi ja saa meidät hyväntahtoisesti hymyilemään ja nauramaan.

Toinen lahja, jonka olemme Pentti-Oskarilta saaneet, on tämä kirja. Onneksemme hän ei ole tyytynyt kertomaan tarinoitaan vain pienelle piirille, vaan on kirjannut ne näiden kansien väliin kaikkien iloksi. Näiden tarinoiden kautta me kaikki pääsemme katselemaan maailmaa hänen näkökulmastaan. Tämä maailma onkin hauska, humoristinen paikka, jossa sataa harvoin ja hymy on herkässä.  Ei ihme, että siinä maailmassa elää Onnellinen mies, Pentti-Oskari."

Onnellisen miehen ystävä jo vuosikymmenten saatossa - Markku "Mape" Veijalainen

Onnellisen miehen keittokirja - ilman keittoja!

"Tarinat ja elämä maistuvat Pentti-Oskarin kirjassa niin kuin "nakit ja muusi" minulle lapsuudessani. Tässä kirjassa on hyvän mielen reseptejä. Nauttikaamme niistä. Suosittelen tätä toisenlaista keittokirjaa!" Jyrki Sukula, kokki

Osta omasi täältä >>